GGZ Groep logo

stimulus bookwpssi volwassenen

Het psychodiagnostisch onderzoek begint met een intakegesprek met u of uw kind en een naastbetrokkene (in veel gevallen de partner of de ouders). Door middel van dit gesprek worden de klachten in kaart gebracht en zal de hulpvraag worden besproken.

Op basis van de gegevens uit dit gesprek bepalen wij welke tests en vragenlijsten we gaan afnemen en maken we een inschatting van de tijd die het onderzoek in beslag zal nemen.

Hoe verloopt het onderzoek verder?

Vervolgens vindt het testonderzoek plaats. Deze afspraken kunnen variëren van één tot drie dagdelen van twee à drie uur, afhankelijk van het aantal af te nemen tests en uw belastbaarheid.

Voorbereiding neuropsychologisch onderzoek

U of uw kind hoeft zich niet speciaal voor te bereiden, maar goed uitgerust zijn is wel belangrijk. Ook hulpmiddelen zoals een bril of gehoorapparaat zijn belangrijk om mee te nemen als u of uw kind dit nodig heeft.

Resultaten van het onderzoek en adviesgesprek

Na het onderzoek worden de testresultaten uitgewerkt en zullen de resultaten, conclusies en adviezen worden samengevoegd in een schriftelijke psychologische rapportage. Tijdens een afsluitend adviesgesprek worden deze gegevens met u doorgesproken.

Onafhankelijke diagnose nodig?

Onze diagnostiek vormt tevens een onderdeel van de psychologische behandeling die wij bieden. Mocht u in het kader van een juridische procedure behoefte hebben aan een onafhankelijke diagnose, dan raden wij u aan contact op te nemen met een expertisebureau.

Meer weten? Of wilt u een afspraak inplannen? Bel 040 - 2364111 of vraag de gratis diagnostiekfolder aan.

Heeft u nog vragen?

Bel ons op:

040-2364111 .

Op werkdagen van 09:00 tot 17:00 bereikbaar

Copyright © 2010 - 2024 GGZ Groep, Alle rechten voorbehouden
Disclaimer - Sitemap